Artikler  Video  Mer   Events  Spots   Wiki
Annonse
Norsk English

Hva skjer med Jordal Skatepark?

Jordal Skatepark råtner på rot, og Rullejordal Skateboard Klubb ønsker fortgang i planene om å bygge ny skatepark før de må stenge ned aktivitetene.

Publisert: 11/10/2020

Skateparken forfaller, og ønsket er at den blir erstattet med en betongpark så snart som mulig.


I forbindelse med byggingen av nye Jordal Amfi gjøres det en massiv oppgradering av området rundt den gamle skateparken på Jordal, og mange har tatt til ordet for å bygge den planlagte betongparken mens området enda er en byggeplass.

Skateparken på Jordal brukes av tusenvis av barn og unge i alle aldre, men er i svært dårlig stand, og store deler er allerede blitt stengt ned på grunn av forfallet der.

Joakim Wang, leder av RulleJordal Skateboardklubb, er en av flere som er frustrert over at det nå brukes millioner til å pynte opp området, samtidig som aktivitetene er i faresonen på grunn av sikkerheten i den nedslitte skateparken.Skateklubben har de siste årene jobbet for å få erstattet den gamle parken med et nytt anlegg i betong. De frykter at det å ferdigstille området rundt skateparken vil gjøre det dyrere å bygge den nye parken der i etterkant, og at økte kostnader skal føre til man velger å lage en dårligere løsning.

De har derfor skrevet et brev til alle representantene i Byrådet der de ber om at politikerne nå støtter barn og unge i Gamlebyen ved å budsjettere penger til både forprosjekt og bygging av skateparken i 2021.

    Ekstern link: Brev fra RulleJordal til Byrådet


Ifølge et innlegg bystyrerepresentant for Arbeiderpartiet Andreas Halse har skrevet på Facebook skal det først gjennomføres et forprosjekt i 2021, og så er planen å bygge skatepareken i 2022. Grunnen er at kommunen først må planlegge og få oversikt over kostnadene, før det tas en endelig beslutning om bygging.

RulleJordal Skateboard Klubb mener det er mulig å gjennomføre forprosjektet og bygge den nye skateparken allerede til neste år. Tegninger er utarbeidet av en brukergruppe fra klubben. Området er regulert og planene er i tråd med grøntarealreguleringen.Foreløpig har kommunens fagfolk sagt at det ikke lar seg gjøre, men Andreas Halse har også sagt han vil følge opp dette. Samtidig tar han forbehold om at kommunen har en del formelle regler å forholde seg til som kan gjøre at ting tar tid.

    Ekstern link: Andreas Halses Facebook Post


Vert rampen er en av elementene som har blitt stengt i Jordal Skatepark.
   
 Jordal Skatepark 
         #oslo 
         #spotartikler 
         #norge 


Bidra


KommentarerAnnonse


Relaterte artikler
Illustrasjonsbilde.
Kanskje blir det skatepark på Jordal i 2022

Logikken i å legge kunstgress først og så grave skatepark et år etter, høres det kjent ut? Vil det skade kunstgresset og undervarmen? Ja, mest sannsynlig. Vi kan ikke grave ut en skatepark med helikopter.

Illustrasjonsbilde.
Hva skjer med Jordal Skatepark?

Jordal Skatepark råtner på rot, og Rullejordal Skateboard Klubb ønsker fortgang i planene om å bygge ny skatepark før de må stenge ned aktivitetene.

Illustrasjonsbilde.
Det er stilig på Jordal, men lokalmiljøet er taper

Det er så dumt at det gjør vondt.


Illustrasjonsbilde.
Rødt presser byrådet før budsjett-forhandlinger

Om kort tid starter byrådspartiene budsjettforhandlinger med Rødt. Men rett før forhandlingene starter krever Rødt at både Jordal idrettspark og andre idrettsanlegg for barn og unge i Oslo øst og sør prioriteres.

Illustrasjonsbilde.
Pynt viktigere enn aktivitet på Jordal?

Skateparken vår råtner på rot.

Illustrasjonsbilde.
Shampo viser deg Oslos ukjente milliard-satsing

Ny park. Ny elv. Nye turstier. Ny kunstgressbane. Ny skatepark. Ny ishockeyhall: Satsingen her på Jordal er bra for hele landet, erklærer Vålerenga-veteran Espen Shampo Knutsen.


Illustrasjonsbilde.
Spotcheck: Jordal Skatepark september/oktober 2020

Noen småting har blitt bygd i skateparken på Jordal, men de store elementene forfaller fremdeles.

Illustrasjonsbilde.
Jordal skatepark forfaller

Det nærmer seg åpning av nye Jordal Amfi og Jordalparken. Men en del har ikke fått være med på opprustingen, Jordal skatepark. Den viktigste møteplassen for mange av områdets unge er i elendig forfatning.

Illustrasjonsbilde.
Spotcheck: Jordal Skatepark juni 2020

Skateparken på jordal har sett bedre dager, men er fremdeles i bruk.


Illustrasjonsbilde.
Spotcheck: Jordal Skatepark juni 2019

Her er noen panorama bilder fra skateparken på Jordal i Oslo.

Illustrasjonsbilde.
Renovering av bowlen på Jordal

Hullene har blitt lappet i bowlen i Jordal Skatepark i Oslo.

Illustrasjonsbilde.
Sayonara Jordal Skate Jam 2018 bilder

Her er bilder fra Sayonara Jordal Skate Jam.


Illustrasjonsbilde.
Sayonara Jordal Skate Jam 2018 høydepunkt video

Her er noen høydepunkter fra Sayonara Jordal Skatepark jammen.

Illustrasjonsbilde.
Jordal Bowl Session

Fredagskveld session i Jordal Skatepark.

Illustrasjonsbilde.
Sayonara Jordal Skate Jam 2018

Jordal Skatepark skal rives neste vår for å lage en ny betongpark på stedet, så Party Partner arrangerer en avskjeds skatejam den 13. oktober 2018.Annonse