Artikler  Video  Mer   Events  Spots   Wiki
Annonse
Norsk English

Skien får midlertidig skatehall

Vinteren i år så ekstra mørk ut for skaterne i Skien etter at skatehallen på Stevneplassen brant ned til grunnen i forrige måned, men nå får de en midlertidig innendørs skatepark.

Husflidhallen ligger bare noen meter unna den gamle skatehallen, og blir midlertidig hjem for skaterne i Skien i vinter.


Skrevet av: Tommy Jørgensen
Publisert: 10/20/2020 | Oppdatert: 10/20/2020


Sorg og fortvilelse preget skatemiljøet i Skien etter at skatehallen på Stevneplassen brant ned til grunnen i forrige måned.

Skateklubben mistet alt i brannen, og stod plutselig på bar bakke. Ingenting var igjen av skateparken som nylig hadde blitt pusset opp, og både verktøy, varer og alt annet som ble oppbevart i den gamle bygningen var slukt av flammene.

Men med vinteren på døren var det ingen tid å miste, og allerede før branntomta hadde blitt kald startet arbeidet for å komme seg i gang igjen så fort som mulig.

    Les også: Skatehallen i Skien brant ned

Terje Skaug som er leder i skateboardklubben sier de er veldig glad for all støtten de har fått.

Det har strømmet på med støtte-erklæringer, og bidragene på Spleisen som ble opprettet har allerede har bikket over 200.000 kroner. Støtte har også kommet i andre former, for eksempel fra skateklubbene i Notodden og Larvik som tilbød Skien-skaterne gratis inngang i sine innendørs skateparker.

Brannen har til og med fått oppmerksomhet utenfor landegrensene. Thrasher og Element er blant de som har delt oppfordringen om å støtte Grenland Skateboardklubb i denne tunge tiden, og en GoFundMe side som ble opprettet for å motta bidrag fra utlandet har så langt fått inn over 20.000 kroner.

Pengene som samles inn skal gå til å bygge opp skateparken igjen når den tid kommer. Klubben hadde innboforsikring, men den dekker ikke den fulle kostnaden for å erstatte anlegget som gikk tapt. Bygget var eid av Skien Kommune og var også forsikret, men det vil sannsynligvis ta tid å få avklart hvordan det skal erstattes.

Nå har Skien Kommune tilbudt Grenland Skateboardklubb å bruke Husflidshallen som en midlertidig løsning, inntil en ny permanent skathall er på plass. Klubben betaler kun strøm i leie for den midlertidige hallen, og kommunen bidrar også med penger til å bygge elementer der.

Husflidhallen og har et 300 kvadratmeter stort rom på 10 x 30 meter som kan brukes til skating. Den midlertidige skatehallen er altså bare rundt en tredjedel av størrelsen på den gamle hallen, som hadde mellom 20 og 40 besøkende om dagen.


De neste ukene skal kommunen bruke bygget til vaksinekontor i forbindelse med årets influensavaksine, før skateklubben overtar den 23. november. Planen er å ta hallen i bruk så fort kommunen har ryddet ut, og bygge opp elementer etterhvert.

    Les mer: Skien Midlertidige Skatehall.

Stevneplassen Skatehall ble åpnet i 2012, og det ble arrangert flere events og mye morro der. Les mer om den gamle skatehallen og se bilder og video fra årene den var åpen.

    Les mer: Stevneplassen Skatehall.

Støtt Grenland Skateboardklubb!
   
 Skien Midlertidige Skatehall 
         #skien 
         #spotartikler 
         #norge 


Bidra


KommentarerAnnonse


Relaterte artikler
Illustrasjonsbilde.
Tegninger av Skien Midlertidige Skatehall

Grenland Skateboardklubb har sluppet tegninger av sin nye midlertidige skatehall.

Illustrasjonsbilde.
Har startet bygging av midlertidig skatehall

Grenland Skateboardklubb har nå flyttet inn i sin midlertidige skatehall og byggingen er i gang.

Illustrasjonsbilde.
Godt i gang med å få på plass ny skatehall

Hallen deres brant ned. Nå har skaterne snart en ny plass å boltre seg på.


Illustrasjonsbilde.
Skien får midlertidig skatehall

Vinteren i år så ekstra mørk ut for skaterne i Skien etter at skatehallen på Stevneplassen brant ned til grunnen i forrige måned, men nå får de en midlertidig innendørs skatepark.

Illustrasjonsbilde.
Mistet alt i i flammehavet: Her skal skaterne få være framover

Grenland Skateboardklubb er tilbudt et midlertidig lokale om noen få uker etter at klubben mistet alt de hadde i hallbrannen på Stevneplassen.

Illustrasjonsbilde.
De mistet alt i den tragiske brannen: redningen ligger bare noen meter unna

Grenland skateboardklubb får nytt tilholdssted, kun en liten «flip» unna hallen som brant ned.


Illustrasjonsbilde.
Skatarane får ny stad å vere

Skatarane i Skien har fått ein ny stad å vere medan dei ventar på at skatehallen blir bygd opp igjen.Annonse