Artikler  Video  Mer   Events  Spots   Wiki
Annonse
Norsk English

Hva skjer: Thomas André Strømsnes om de nye OSL brettene

OSL Skateboards lanserte nylig sin siste brettserie, Fra Forbud Til OL, så Brettstedet tok en prat med Thomas André Strømsnes om de nye brettene.

Thomas André Strømsnes med et av brettene og en limited edition print fra OSL Skateboards nye brettserie, Fra Forbud Til OL.


Skrevet av: Tommy Jørgensen
Publisert: 4/30/2020 | Oppdatert: 6/3/2020


OSL Skateboards siste brettkolleksjon heter "Fra forbud til OL", og grafikken på de fire brettene består alle av hver sin del av et bilde som dokumenterer en rekke viktige hendelser i Norsk skateboardhistorie.
Denne kolleksjonen ble laget sammen med illustratør og kunstner Ofhvidsten. Hvordan ble det samarbeidet til?

Det var ganske morsomt. Ole Fredrik Hvidsten så OSL brett på Session og syntes de var kule. Han hadde alltid hatt lyst å designe skateboard, og hadde for så vidt skisset litt for sin egen del allerede. Men med et lokalt merke var det jo også mulighet for å få det ut, så han sendte oss en melding på Facebook om å gjøre noe sammen. Deretter var jeg var inne på nettsidene og så på stilen hans, og like spesielt det han hadde gjort av doodles, som var noe jeg hadde hatt lyst å gjøre noe med lenge. Så det var en god match.

Kommentar fra Ole Fredrik: Jeg ønsket meg jo spons i barndommen. Og fikk du en shorts eller et brett så var du sponsa, det fikk jeg til. Nå er det design av brett. Dette er et stort hakk i belte, nesten som å utslette en hel stamme med motstående krigere på egenhånd. Noe jeg har ønsket lenge. Noe jeg klarte å lure Thomas til å bli med på.


Hvem sin ide var temaet til brettserien?

Den opprinnelige ideen til Ole Fredrik når han kontaktet oss våren 2019, var å lage noe rundt 30 års jubileet for brettforbudet i Norge som var det året. Men på det tidspunktet var OSL brettene allerede laget for 2019, og ettersom det ville være for sent å gjøre noe rundt 30 års jubileet i 2020, ble vi da enige om å holde kontakt videre. Jeg tenkte at vi kunne gjøre noe rundt den debatten som var for og mot OL, og så var det et samarbeide der vi etterhvert ble enig om å slå de to ideene våre sammen, slik at temaet ble Fra Forbud Til OL. Men på grunn av Covid-19 så blir det jo ikke noe av sommer OL i år som planlagt, og det ser ut til å bli utsatt til neste år. Så kanskje vi rett og slett må kjøre disse brettene ett år til .

Jeg ville ha et friskt fargeuttrykk, slik vi har pleid å ha, og gjorde en del tester med ulike fargepaletter på det. Deretter kom ideen om at siden OL var en del av tema, hvorfor ikke eksperimentere med farger inspirert av det? Samtidig så ville jeg ikke ha OL-brett i OL-farger. Dette er jo ingen OL-tribute, men mer å se på som en lettsindig dokumentasjon. Det ville nok uansett ikke vært helt innafor juridisk. Så da startet vi en fargeprosess der. Vi drodlet rundt å trekke fra en prosent fargestyrke for hvert år som hadde gått fra 1989 som konsept. Altså trekke fra 30% farge på OL-fargene. Disse mente jeg ble for blasse, og vi justerte derfor noen farger opp igjen til vi landet der vi var fornøyde.

Nedenfor kan du se bilder av fargepaletter, brett testet i ulike farger, og bilder av brett i OL-farger i ulike valører. (artikkelen fortsetter under bildeserien)Hvem kom med ideene til hvert av elementene i bildet?

Jeg gjorde masse research og laget en liste over ting og hendelser som har vært "viktige", eller de tingene som har gjort inntrykk eller hatt en innvirkning. Deretter måtte den prioriteres, med tanke på hva som skulle fremheves og vektlegges. En del emner var litt abstrakt, og det var ikke alt som lot seg illustrere like godt, så noe ble kuttet fra listen. Andre ting var mer konkrete og enklere å tegne. Illustratøren har også tatt seg litt kunstneriske friheter for å fylle inn, og få alt til å henge i sammen og bli en helhet.


Var det tema som ikke ble med, som du i etterkant har tenkt burde vært der?

Hmm, det er jo selvfølgelig veldig mye mer som kunne ha vært med. Lista var lang liksom. Men samtidig så er det ikke noe jeg har tenkt var synd at ikke ble med. Den tanken har egentlig ikke slått meg i det hele tatt. Av og til må man "Kill your darlings", og jeg er veldig fornøyd med at vi har fått med så mye som vi har.


Hva er din favoritt del av "Fra forbud til OL" bildet?

Godt spørsmål. Det er jo mange høydepunkter, så det er vanskelig å velge en. Men jeg kan gi mine topp tre.

Der skaterne står og gjemmer seg hel nederst på åttern synes jeg er ganske morsom. Den er både litt søt, og beskrivende for hvordan det var på den tiden. Man måtte gjemme seg. Man måtte løpe. Man var rebell og brøt loven. Så den treffer meg veldig godt.

Ellers har jeg et godt forhold til Movie This filmen, for det var den første skatevideoen jeg så.

Og så må det bli Rådhuset. Jeg har vært så mye på Rådhuset, og det har vært mye good times der.


Har dere gjort noe med shapen på noen av brettene i året serie?

Det er samme shape på brettene som i fjor. De er ganske lik brettene fra Girl, med flat concave, lett på tailen, og litt kortere tail enn nose. Vi er også kompromissløse når det kommer til kvaliteten på produksjon og treverk, og bruker selvsagt bare Kanadisk lønn.


Det er du som har designet alle de tidligere brettseriene til OSL?

Ja, det stemmer.

    Les også: Nytt norsk skateboard merke
    Les også: To nye brettserier fra OSL Skateboards
    Les også: Nytt brett fra OSL
    Les også: Ny brettserie fra OSL Skateboards
    Les også: Nok en brettserie fra OSL
    Les også: OSL Explore Edition serienBlir det flere slike samarbeid fra OSL fremover, eller var dette et unntak?

Vi holder alt åpent. Her passet det godt inn med noe vi hadde hatt lyst å gjøre lenge, og som vi klarte å tilpasse til OSL Skateboards visuelle stil. Så det kan hende, eller ikke. Vi har ikke begynt på ideene for neste år enda.


Hvor får man kjøpt de nye brettene?

Brettene er tilgjengelig fra vår nettside. Forhåpentligvis blir de også å finne fremover i butikker rundt omkring. Spør etter OSL Skateboards i din lokale skatesjappe!

Vi hadde også planer om en lanseringsfest, som det ble det ikke noe av på grunn av COVID-19. Det skulle blant annet være en pop-up utstilling i Oslo Skatehall, der limited edition prints av grafikken skulle vises frem. Printene er utsnitt fra grafikken i 100x70 format, og også noen mindre bilder, og er laget både i orginal fargene, i sort/hvit strek, og i rød og rosa toner. Disse kommer til å bli tilgjengelig etterhvert, så hvis det er noen som vil kjøpe de allerede nå kan de bare ta kontakt. Men vi håper å få til en utstilling og event sammen med illustratør ofHvidsten på et senere tidspunkt.


Mer informasjon

Les mer om OSL Skateboards.


Eksterne lenker

Kjøp OSL Skateboards brett og mer fra linken under.

https://www.oslskateboards.com/

Bli kjent med illustratøren av brettene fra linkene under.

https://ofhvidsten.myportfolio.com/
https://www.instagram.com/ofhvidsten/


"Fra forbud til OL" serien består av fire brett i størrelsene 8, 8.125, 8.25 og 8.5.
   
 OSL Skateboards 
         #oslo 
         #norge 
         #intervju 


Bidra


KommentarerAnnonse


Relaterte artikler
Illustrasjonsbilde.
Jagger Eatons Oslo minner

Jagger Eaton har OSL brett på veggen hjemme.

Illustrasjonsbilde.
Hva skjer: Thomas André Strømsnes om de nye OSL brettene

OSL Skateboards lanserte nylig sin siste brettserie, Fra Forbud Til OL, så Brettstedet tok en prat med Thomas André Strømsnes om de nye brettene.

Illustrasjonsbilde.
SkateboardAwards 2020: De nominerte til Bransjeprisen

Her er de nominerte til Branjeprisen for SkateboardAwards 2020.


Illustrasjonsbilde.
Nye brett fra OSL Skateboards

OSL Skateboards dokumenterer mange viktige hendelser gjennom sin nye brettserie, Fra forbud til OL.

Illustrasjonsbilde.
The Weekend 2020 OSL Best Trick råklipp

Her er råklippet av footagen fra OSL Skateboards best trick konkurranse under The Weekend 2020.

Illustrasjonsbilde.
The Weekend 2020 OSL Skateboards best trick video

OSL Skateboards har lagt ute en edit fra best trick konkurransen deres under The Weekend 2020.


Illustrasjonsbilde.
Theo og Seb Sommer Vibber

OSL Skateboards har lagt ut litt sommervibber fra to av teamkjørerne.

Illustrasjonsbilde.
OSL med ny kolleksjon

Vi heier selvsagt på OSL Skateboards og nå er de ute med ny kolleksjon. De startet i Oslo, men har i denne runden tatt hele landet inn i samlingen.

Illustrasjonsbilde.
OSL Explore Edition serien

Årets brettserie fra OSL Skateboards er ute med motiv fra hele landet.


Illustrasjonsbilde.
Full Video: Onboarding

Her er hele Onboarding videoen fra OSL Skateboards.

Illustrasjonsbilde.
Seb Silva på OSL Skateboards teamet

OSL Skateboards ønsker Sebastian Silva velkommen til teamet.

Illustrasjonsbilde.
Ny Original størrelse fra OSL

Årets Original fra OSL Skateboards kommer i størrelse 8.


Illustrasjonsbilde.
Nok en brettserie fra OSL

OSL Skateboards har sluppet Urban Sightseeing, den andre brettserien i årets kolleksjon.

Illustrasjonsbilde.
Ny brettserie fra OSL Skateboards

OSL Skateboards har sluppet sin nye brettserie Capital Spots

Illustrasjonsbilde.
Årets OSL brett er salgsklare!

Tacky er så privilegerte at vi nå kan vise frem de nye brettmodelene fra OSL Skateboards. Årets kolleksjon består av to nye serier og et brett som du kanskje kjenner igjen fra tidligere.Annonse