Artikler  Video  Mer   Events  Spots   Wiki
Annonse
Norsk English

Leter etter plass til en midlertidig skatepark i Holmestrand

Skateparken på Hvitsten må snart fjernes, og løftene fra kommunen om en midlertidig skatepark har ikke blitt innfridd. Holmestrand Skateboardklubb håper derfor at noen innbyggere eller firma har en plass de kan bruke frem til den nye skateparken blir ferdig.

Publisert: 3/16/2020

Session i skateparken på sommeren i fjor.

I fjor bestemte Holmestrand kommune seg for å fjerne den eneste lokale skateparken på Hvitsten for å erstatte den med en isbane. Skateparken, som går under navnet Hockyn, består av elementer i tre på et underlag av asfalt. Parken ble bygd av Vektøy i Lufta i 2011, gjennom TV2 progammet Ønskedrømmen. Siden den gang parken blitt holdt i live gjennom mange dugnader og mye hardt arbeide.

    Les også: Spotcheck: Gjøklep Skatepark 2011
    Les også: Spotcheck: Hockyn Skatepark 2018

Naturlig nok kom det reakjoner på at stedet som har gitt så mye skateglede og vært med på å holde liv i skatemiljøet i Holmestrand nå skulle fjernes. Elin Gran Weggesrud som da var ordfører i Sande var en av flere som uttrykte bekymring for at skaternes interesser ikke var godt nok ivaretatt, og at dette ville ødeleggende for skatemiljøet i Holmestrand. Men Alf Johan Svele, som var den sittende ordføreren i Holmestrand på det tidspunktet, forsikret om at det ikke var noen grunn til bekymring. Det var tatt høyde for at skateparken bare skulle flyttes og ikke rives, og en ny skatepark var planlagt som en del av en større plan på Hvitsten.

    Les også: Fortviler over planlagt riving av skateparken

Holmestrand Skateboardklubb har fått 1 million fra Sparebankstiftelsen til arbeidet med ny skatepark, og samarbeider nå med kommunen, FAU og Gjøklep ungdomsskole om å få laget en skatepark i betong som en del av den nye aktivitetsparken ved skolen. Men denne parken er fremdeles under planlegging, og vil nok ikke være ferdig før den gamle parken må bort.

    Les også: 1.000.000 til nye Gjøklep Skatepark

Kommunen prøvde derfor i fjor for å få et sted skaterne kan bruke til en midlertidig skatepark inntil det nye anlegget er klart. Men etter at kommunene Holmestrand og Sande ble slått sammen i år stoppet dette opp, ettersom de da trodde det forrige kommunestyret allerede hadde ordnet en plass. Dermed ser det altså likevel ut som skaterne risikerer å bli stående på bar bakke.

Den nye isbanen har nå blitt lagt ut på anbud uten at en løsning er på plass, og skateparken kan da bli nødt til å flytte allerede i løpet av våren eller forsommeren. Men etter flere runder med kommunen har skateklubben nå endt opp der de startet, hos Kultur og Idrett, som har bedt de om å prøve å finne et egnet sted selv. De håper derfor at det finnes noen privatpersoner eller firma som har en plass der de kan sette opp elementene fra den gamle skateparken. Klubben er selvsagt åpen for det meste, men det ideelle hadde vært en plass på cirka 1000 kvadratmeter, og gjerne med et busstopp i nærheten.

    Les også: Kan du hjelpe skaterne?


Mer informasjon

Les mer om Hockyn Skatepark og Nye Hvitsten Skatepark.


Eksterne lenker

Kan du hjelpe skaterne med et midlertidig sted? Kontakt Holmestrand Skateboardklubb via Facebook.
   
 Hockyn Skatepark 
         #spotartikler 
         #norge 


Bidra


KommentarerAnnonse


Relaterte artikler
Illustrasjonsbilde.
Holmestrand har åpnet idrettsanlegg

Holmestrand Kommune har åpnet opp idrettsanlegg på visse betingelse.

Illustrasjonsbilde.
Hockyn er stengt

Hockyn Skatepark i Holmestrand er stengt for adgang i henhold til kommunens retningslinjer.

Illustrasjonsbilde.
Leter etter plass til en midlertidig skatepark i Holmestrand

Skateparken på Hvitsten må snart fjernes, og løftene fra kommunen om en midlertidig skatepark har ikke blitt innfridd. Holmestrand Skateboardklubb håper derfor at noen innbyggere eller firma har en plass de kan bruke frem til den nye skateparken blir ferdig.


Illustrasjonsbilde.
Spotcheck Hockyn Skatepark 2018

Her er et bilde av skateparken på Gjøklep i Holmestrand.

Illustrasjonsbilde.
Kan du hjelpe skaterne?

Holmestrand Skateboardklubb trenger et midlertidig sted å rulle. De må bort fra dagens plassering, da arbeidet med å lage en kunstisbane skal begynne der. - Er det noen som vet om en plass, spør Michael Justnæs fra skateboardklubben.

Illustrasjonsbilde.
1.000.000 til nye Gjøklep Skatepark

Holmestrand Skateboardklubb har fått en million kroner fra Sparebankstiftelsen DNB til skatepark prosjektet sitt på Gjøklep. Målet er å få inn nok midler til å bygge en betongpark.


Illustrasjonsbilde.
En siste skate på Hockyn

Skatepappa Michael Justnæs forteller om skateparken som trolig forsvinner - og om kampen for en ny.

Illustrasjonsbilde.
Vi hjelper skatere i Holmestrand

I februar i år ble vi kontaktet av lokale ildsjeler fra Holmestrand Skateboardklubb. Kommunen har bestemt seg for å fjerne den eneste lokale skateparken på Hvitsten og erstatte det med en isbane.

Illustrasjonsbilde.
Leter etter egnet plassering for skateparken

Med både kommunen, skateklubben, skolen og Tverga på laget er det håp om en erstatning for skateparken bare et steinkast fra dagens tilholdssted.


Illustrasjonsbilde.
Fortviler over planlagt riving av skateparken..

Ap-politikerne frykter at kommunen er i ferd med å ødelegge for det positive skate-miljøet i Holmestrand. Ordfører Svele avviser frykten: – De burde følge bedre med.

Illustrasjonsbilde.
Camilla talte ungdommens sak

Avstanden mellom mennesker øker, og jeg er bekymret, sa Camilla Brekke fra talerstolen på Borgen. Ungdomsrepresentanten til AUF fra Holmestrand, debuterte som politisk taler i et stort arrangement.

Illustrasjonsbilde.
Ikke riv skateparken på Hvitstein uten å bygge ny

Vær så snill. La oss med barn som ikke er interessert i ballspill eller andre lagidretter få ha denne arenaen, skriver Lill Isaksen i dette leserinnlegget.


Illustrasjonsbilde.
Skatepark til 150.000 kroner

Skaterne i Holmestrand er i ekstase. Drømmen foreldre og barn har båret på om ny skatebane går i oppfyllelse med hjelp fra programserien Ønskedrømmen. En bonus er å komme på TV til høsten.

Illustrasjonsbilde.
Spotcheck: Gjøklep Skatepark 2011

Verkøy i Lufta har bygd en ny skatepark i Holmestrand.

Illustrasjonsbilde.
Bygger skatebane

Ved Gjøklep bygges det ny skatebane til en verdi av rundt 150.000 kroner. Skatebane er en av drømmene som ser ut til å bli virkelighet med TV2s Ønskedrømmen.Annonse